2011-05-27 17:05:03• hírek • M. T. R.

Kolozsváriak figyeltek fel a tehetségekre

Egy majtényi és egy kaplonyi kissrác kerülhet a kolozsvári vasutas fociklubhoz. Nyéki Márk és Hevele Márk, a nagykárolyi FC Kinder SK U 12-es labdarúgói meghívást kaptak ugyanis a Kolozsvári CFR korosztályos csapatába.

Marius Botan edző tudatta, hogy egyelőre mindösszesen egyfajta próbajátékról van szó, azaz a két tehetség egy, a hétvégén megtartandó zilahi korosztályos tornán öltheti magára a vasutasok színeit. Amennyiben a klub szakemberei fantáziát látnak bennük, akkor irány a kincses város. Amint Hevele Márk édesanyja hírportálunknak elmondta, ha valóban eligazolnák fiát a kolozsváriak, az a gyakorlatban azt jelentené, hogy az új tanévet már nem a Kaplonyi Fényi István I.-VIII. Osztályos Iskolában, hanem a patinás klub sportiskolájában kezdené. Az édesanya el is engedné fiát, hiszen történetesen Márk nővére Kolozsvárt egyetemista.

Márknak kisgyermekkora óta szenvedélye a foci - egyébként édesapja, nagyapja is rendelkezik „némi" focista múlttal. Már hároméves korában olyannyira felrúgta a lasztit, hogy a golyóbis átszállt az udvar épületei felett. A nagykárolyi klubba annak megalakulása óta jár. Az édesanya elmondása szerint igencsak komoly edzések zajlanak, de fiának bizony a legfárasztóbbak után is rendre kedve van „még egy keveset" játszadozni a labdával.

Olvashattak már hírportálunkon arról, hogy az FC Kinder fiatal tehetségek kinevelése véget alakult - úgy tűnik hát, hogy ezen a téren az első jelentősebb sikerükre nem kellett még egy évet sem várniuk.


Marius Botan tanítványaival
Marius Botan tanítványaival - köztük Nyéki és Hevele Márkkal (a hálóőr jobb és bal oldalán)

A legtechnikásabb játékosnak választották meg Nyéki Márkot az FC Kinder tornáján
A legtechnikásabb játékosnak választották meg Nyéki Márkot az FC Kinder tornáján

Szülőfaluja csapatában is rendre bizonyít Hevele Márk
Szülőfaluja csapatában is rendre bizonyít Hevele Márk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: